Talousneuvonta - tukea taloushaasteisiin

Talous- ja velkaneuvonta yrityksille ja yrittäjille

Yrittäjän talousapu-neuvontapalvelu auttaa, neuvoo ja ohjaa talous- ja maksuvaikeuksissa olevia pk-yrityksiä ja yrittäjiä. Sen tavoitteena on ehkäistä turhia konkursseja tarjoamalla alhaisen yhteydenottokynnyksen maksutonta talousneuvontaa puhelimitse. Palvelussa asiantuntija arvioi soittajalta saatujen tietojen pohjalta yrityksen tai yrittäjän todellisen taloudellisen tilanteen, antaa riippumattomia neuvoja ja ohjeita, kuinka tilanteessa toimitaan sekä tarvittaessa ohjaa soittajan eteenpäin muihin palveluihin.

Yrittäjän talousavussa annetaan myös neuvontaa elinkeinonharjoittajan velkajärjestelyyn liittyen ja suoritetaan elinkeinonharjoittajan velkajärjestelyyn kuuluva elinkeinotoiminnan kannattavuuden alustava arviointi sekä ohjataan edellytysten täyttyessä velkajärjestelyprosessissa eteenpäin.

Yrittäjän talousapu-neuvontapalvelu opastaa myös harkittaessa yrityssaneerausta tai yritystoiminnan lopettamista.

Asiantuntijoina palvelussa toimivat kilpailutetut yrityksen kehittämisen, talouden ja liiketoiminnan terveyttämisen sertifioidut (TMC tai vastaavat) asiantuntijat, joilla on pitkä kokemus pk-yritysten kanssa toimimisesta.

Lue lisää: www.yrittajantalousapu.fi.

Kun talousvaikeuksia ilmenee, soita mahdollisimman pian Yrittäjän talousavun palvelunumeroon 0295 024 880. Soita viimeistään silloin, kun maksamattomia laskuja alkaa kasautua ja joudut jättämään osan maksamatta rahanpuutteen vuoksi.

Elinkeinonharjoittajan velkajärjestelyä harkittaessa ota ensin yhteyttä Yrittäjän talousapuun, jossa suoritetaan elinkeinotoiminnan kannattavuuden alustava arvio ja ohjataan sitten velkajärjestelyn hakemisessa eteenpäin.

Ennen soittoa palveluun olisi hyvä olla käsillä ainakin:

  • viimeisin tuloslaskelma ja tase tai vastaavat verotustiedot
  • listaus mahdollisista rästissä, perinnässä sekä ulosotossa olevista maksuista
  • listaus muista veloista ja vastuista
  • verovelkatodistus
  • muut elinkeinotoimintaan vaikuttavat sopimukset.
Kuuntele