Kalajoen Marina

Kalajoen Marina on Hiekkasärkkien matkailukeskukseen rakentuva tasokas ja merellinen veneily- ja virkistyskeskus. Tavoitteena on rakentaa Pohjanlahden monipuolisin, 150-paikkainen vierasvenesatama, jonka kulkusyväykseksi tavoitellaan vähintään 3 m.

Kalajoen Marina tukee koko Suomen rannikon matkailullista tunnettuutta, kasvua ja kansainvälistymistä ja vahvistaa Hiekkasärkkien asemaa yhtenä Pohjoismaiden vetovoimaisimpana merellisenä matkailukeskuksena. Marinan alueelle tavoitellaan laadukkaita loma-asuntoja, hotellia, ravintoloita ja uusia merellisiä aktiviteetteja. Alueelle on jo valmistunut moderneja majoituskohteita ja vierasvenesatama valmistuu vuoden 2025 loppupuolella.

Matkailijan merellinen olohuone

Hyvää ruokaa, viihdettä ja merellistä tunnelmaa

Marinan matkailualue on vetovoimainen kohtaamis- ja tapahtumapaikka kansainvälisille matkailijoille, loma-asukkaille ja paikallisille täynnä merellistä tunnelmaa ja monipuolisia palveluita. Se on pohjoisen rannikon keidas, joka hurmaa viihtymään ja viipymään!

Alueelle on tavoitteena rakentaa paitsi modernit veneilypalvelut, myös kattava tarjonta vesiurheilu- ja meriluontoaktiviteetteja. Marinan ravintola-, virkistys- ja majoitusvaihtoehdot tulevat tarjoamaan valinnanvaraa vaativimpaankin makuun!

Laadukas lomakohde merimaisemassa Hiekkasärkkien palveluiden äärellä

Marinassa lomaileva nauttii golfista, fine diningista, kylpylästä ja ostoskeskuksen palveluista – tai luonnonrauhasta!

Hiekkasärkkien alue vetää vuosittain kasvavan määrän matkailijoita, eikä ihme. Monipuolisten lomailu- ja harrastusmahdollisuuksien lisäksi Hiekkasärkkien kattavat palvelut, upea merenranta dyyneineen sekä metsäluonto houkuttelevat nauttimaan Suomen mittakaavassa ainutlaatuisesta kohteesta. Kalajoki on matkailijoiden saavutettavissa kohtuuajassa myös isommista kaupungeista.

Marinan Dyynikylä on lähellä kaikkea parasta, mitä Kalajoki tarjoaa. Aivan vieressä ovat upea hiekkaranta, ulkoilureitit ja golfkenttä, kylpylän lempeät löylyt, kattava ravintola- ja viihdetarjonta sekä palveleva Kohtaamispaikka Loisto. Lapset viihtyvät JukuPark-vesipuistossa, kylpylähotelli Sanissa ja kiipeilyseikkailuun kutsuvassa Seikkailupuisto Pakassa.

Kalajoella viihdytään ympäri vuoden!

Tutustu valmiisiin ja rakenteilla oleviin kohteisiin

Marinan loma-asunnot ovat laadukkaita ja uniikkeja. Vaativaan makuun suunnitellut asunnot ja huvilat houkuttelevat luonnonläheistä etätyöpaikkaa etsiviä sekä perheitä ja pariskuntia.

Marinan Portin Majakka kuvattuna ilmasta

Marinan Portin Majakka

Merellinen luonto ja vuodenaikojen vaihtelut ovat kiinteä osa Marinan Portin henkeä ja arkkitehtuuria. Huoneistot on suunniteltu siten, että lähes kaikista on näkymä merelle. Huoneistot ovat valmistuneet toukokuussa 2022.

Katso lisää: Marinan Portin Majakka

Marina Resort

Näyttävä Marina Resort tarjoaa näköalahuoneistoja ja perhehuoneistoja arkkitehtonisesti upeassa rakennuksessa meren äärellä. Niiden sisustuksen kolme vaihtoehtoista värikonseptia ammentavat värimaailmaansa ympäröivästä rantamaisemasta. Asukas voi hankkia myös arkkitehdin kuratoiman kalustepaketin, joka on kustomoitu harkitusti yhteensopivaksi sisustusvärikonseptien kanssa. Marina Resort käsittää neljän kerrostalon kokonaisuuden, joista 1. ja 2. ovat valmistuneet 2022 ja 2023. Kolmas osa on rakenteilla ja neljäs tulossa ennakkomarkkinointiin.

Katso lisää: Marina Resort

Villa Resort

Marina Resortin naapuritontille valmistuu Villa Resort. Alue koostuu paritalohuoneistoista ja pienkerrostalohuoneistoista, jotka kaikki sijaitsevat paraatipaikalla meriluonnon välittömässä läheisyydessä. Villa Resort on uniikki sijoituskohde niin vapaa-ajan asunnosta luonnon helmasta haaveilevalle kuin myös kokemuksellista vuokrahuoneistoa sesonkiaikaan etsivälle. Osa huoneistoista on valmistunut.

Katso lisää: Villa Resort
Havainnekuva Kalajoen Marinan Beach & Golf Resortista

Kalajoki Beach & Golf Resort

Beach & Golf Resort tarjoaa mahdollisuuden niin laadukasta loma-asuntoa etsivälle kuin loma-asuntosijoittajalle. Juuri valmistuneen kohteen asunnot on toteutettu upeina erillistaloina, jolloin jokaiselle on oma autokatospaikka asunnon yhteydessä sähköautonlatausmahdollisuuksin. Jokaisen huoneiston parveke on etelänsuuntaisesti. Parvekkeilta tarjoutuu upea merimaisema tai näkymä upeasti valaistun lammen suuntaan.

Katso lisää: Kalajoki Beach & Golf Resort
Marinan Portin Kapteeni julkisivu

Marinan Portin Kapteeni

Rakenteilla oleva Marinan Portin Kapteeni tarjoaa laadukasta majoitusta erinomaisella sijainnilla meren ja hiekkarannan tuntumassa. Huoneistot on suunniteltu siten, että lähes kaikista on näkymä merelle ja parvekkeelta voit ihailla Kalajoen upeita auringonlaskuja. Panostamme laatuun ja suunnittelemme huoneistot mutkatonta vapaa-ajanviettoa silmällä pitäen. Omistaja voi laittaa asunnon myös välitykseen poolioperaattorin kautta ja kerryttää vuokratuottoa ajalta, jolloin ei itse käytä asuntoa. Huoneistot ennakkomarkkinoinnissa 6/2022 alkaen.

Katso lisää: Marinan Portin Kapteeni

Uusi vierasvenesatama palvelee veneilijöitä ja matkailijoita

Kansainvälisiä tapahtumia, veneilyharrastuksen helppoutta ja kiehtovaa Marina-tunnelmaa kaikille.

Kalajoen Marinan venesatama houkuttelee rannikon veneilijöitä sekä kotimaisia ja kansainvälisiä matkailijoita. Hienon meriluontokokemuksen lisäksi satama tarjoaa kävijälle kattavia uusia palveluita sekä kiehtovaa Marina-tunnelmaa. Kävelymatkan päästä löytyvät sekä Marinan omat, että Hiekkasärkkien matkailukeskuksen ympärivuotiset palvelut.

Keskuskarin ympäristöön rakentuva vierasvenesatama ja veneilykeskus tuovat tarjolle uusia tapoja nauttia merenkäynnistä valmiiksi mietittyjen palvelukonseptien muodossa. Lisäksi Kalajoen upea lähisaaristo ja ainutlaatuiset, historialliset Kallankarit ovat veneilijöiden saavutettavissa.

Yhteistyö muiden Perämeren alueen satamien kanssa Suomen ja Ruotsin puolella lisää Marinan houkuttelevuutta veneilevien matkailijoiden silmissä. Kansainvälistä tunnelmaa ja tapahtumia on siis luvassa!

Vesijetti Kalajoen merellä

Tutustu Marinan tontteihin

Tule mukaan rakentamaan Marinaa – pohjoismaiden parasta merimatkailukeskusta!

Uuden vierasvenesataman ympärille mantereen puolelle rakentuu Dyynikylä, tasokas matkailualue. Alueelle on kaavoitettu matkailua, virkistystä ja kulttuuria tukevia palvelu- ja liiketiloja; kerroskorkeudeltaan II½ – III ja rakennusoikeudeltaan suuria tontteja. Kaikessa rakentamisessa ja suunnittelussa pyritään korkealuokkaiseen kokonaisuuteen.

Marinan 1. vaiheen tontit ovat jatkuvasti haettavissa. Vierasvenesataman tonttihausta tiedotamme myöhemmin.

Yrittäjille ja yrityksille Marinan Dyynikylä tarjoaa paitsi upeat puitteet, myös Kalajoen toimivat, innostuneet yhteistyöverkostot. Jos Marinan konsepti ja tuleva toimintaympäristö sopii tarpeisiisi, ja haluat olla mukana kehittämässä tulevaa matkailun huippukeskusta, ota yhteyttä!

Ohje Marinan tonttien hakemiseen

Toimita Kalajoen kaupungille seuraavat dokumentit: julkisivupiirustukset, havainnekuva, pihasuunnitelma, tilaohjelma ja lyhyt selostus tulevasta toiminnasta. Kuvaile selostuksessa, miten hanke tukee Kalajoen matkailun markkinointiarvoa.

Suunnitelmien tulee noudattaa voimassaolevaa asemakaavaa ja rakennustapaohjeita. Näiden lisäksi suunnittelijoilla on mahdollisuus kerätä pisteitä kaupungin asettamien tavoitteiden toteuttamisesta. Kalajoen kaupungin ohjausryhmä arvioi ja pisteyttää hakijoiden suunnitelmat. Tontti luovutetaan toimijalle, joka on kerännyt korkeimmat pisteet.

Suunnitelmia arvioitaessa ohjausryhmä kiinnittää pisteytyksessä mainittujen asioiden lisäksi huomiota rakennusmateriaalien laatuun ja ekologisuuteen. Pisteytyksen jälkeen suunnitelmat jättäneisiin toimijoihin ollaan yhteydessä, ja sovitaan jatkoneuvotteluista. Valmistaudu esittelemään lyhyesti tuleva toimintasi sekä rakennusten pääpiirteet.

Toimita pyydetyt asiakirjat osoitteeseen
Kalajoentie 5,
85100 Kalajoki.

Suunnitteluaineistot

Suunnittelun tueksi on saatavilla suunnitteluaineistoa, ota yhteyttä sivun alaosassa mainittuihin yhteyshenkilöihin.

Merimaisema Kalajoen Hiekkasärkillä auringonlaskun aikaan

Kalajoki tarjoaa yrittämiselle viiden tähden puitteet

Lue lisää Kalajoesta yrityksen kotipaikkana, sekä kaupungin tarjoamasta tuesta uusille tai laajentuville yrityksille!

Lue lisää: Kasvun Kalajoki

Yhteystiedot

Kalajoen Marina on kokonaisuus, joka rakentuu vaiheittain. Vaiheistaminen antaa hyvää pohjaa Marinan vierasvenesataman visioinnin ja suunnittelun eteenpäin viemisessä. Suunnittelun ja aikataulun osalta täydennämme Marinan sivuja hankkeen edetessä. Liiketoimintakonseptiin, palveluihin ja vierasvenesataman kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Janne Anttilaan.

Kysy lisää, tai kerro meille toiveistasi. Autamme mielellämme kaikissa Marinan alueen suunnitelmiin ja tontteihin liittyvissä kysymyksissä!

Kehittäminen

Janne Anttila
Toimitusjohtaja
Kalajoen Hiekkasärkät Oy
Puh. 044 5630 001
janne.anttila@hiekkasarkat.fi

Tontit

Ari Matkaselkä
Maankäyttöpäällikkö
ari.matkaselka@kalajoki.fi

Rakennus

Veijo Hemmilä
Johtava rakennustarkastaja
veijo.hemmila@kalajoki.fi

Kaavoitus

Jaana Pekkala
Kaavoituspäällikkö
jaana.pekkala@kalajoki.fi

Kuuntele