Erilaisia koruja näytteilleasetettuna.
Kansalaisopisto

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston opinto-ohjelma ja ilmoittautuminen

Kansalaisopiston kursseille voit ilmoittautua joko sähköisesti Hellewi järjestelmässä Kalajoen kansalaisopiston opistopalvelut tai puhelimitse 044 4691387.  Hellewi järjestelmästä näet myös tarjolla olevat kurssit. Paperinen opinto-ohjelma julkaistaan elokuussa jaettavassa Kalajoen kaupungin asukaslehdessä.

Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 14.8.2024 klo 9.00

HUOM! Ilmoittautua ei voi tekstiviestillä, ei puhelinvastaajaan eikä sähköpostilla. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ennakkoilmoittautuminen on sitova ja vaaditaan suurimpaan osaan kursseista.

Henkilötunnus tulee ilmoittaa opiskelijaksi kirjautumisen yhteydessä laskutusta varten. Alaikäisen ollessa kysymyksessä myös huoltajan tiedot henkilötunnuksineen tarvitaan.

Ilmoita toimiva sähköpostiosoitteesi ilmoittautumisen yhteydessä. Saat vahvistuksen ilmoittautumisesta antamaasi sähköpostiin. Jos kurssi on jo täynnä, saat varapaikan.

Yhteys on suojattu.

Ellet saa vahvistusta kurssista. Palaa ilmoittautumislomakkeeseen ja paina lähetä nappia uudelleen. Jos et edelleenkään saa vahvistusta, ota yhteyttä toimistoon. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta ja haluat varmennuksen ilmoittautumisesta, ota yhteyttä toimistoon. 

Opisto ei vastaa, jos ilmoittautuminen epäonnistuu ja sen takia menetät kurssipaikan.

Lukuvuoden työjärjestys ja tapahtumat Ajankohta
Syyslukukausi 16.8.-20.12.2024
Syysloma 21.–27.10.2024 (vko 43)
Pyhäinpäivä ja Itsenäisyyspäivä, ei opetusta 2.11. ja 6.12.
Tanssinäytös marras-/joulukuussa 
Syksyn päätöskonsertti 28.11.2024 Virta-sali
Kevätlukukausi 7.1.-2.6.2025
Ystävänpäiväkonsertti 14.2.2025 klo 18 Virta-sali
Talviloma 3.-9.3.2025 (vko 10)
Pääsiäisloma 17.-21.4.2025, huomio! kiirastorstaina ei tunteja

Vappu ja helatorstai, ei opetusta

1.5. ja 29.5.

Kuvataiteiden näyttely

huhti-/toukokuussa

Kädentaitojen kevätnäyttely huhti-/toukokuussa
Kevään päätöskonsertti 29.4.2025 Virta-sali
Tanssinäytös toukokuussa 
Lasten ja nuorten teatteriesitykset huhtikuu 2025
Aikuisten näyttämötyön teatteriesitykset huhtikuu 2025

Kurssien toteutuminen

Kurssit toteutuvat, mikäli kurssin toteutumisen ehdot täyttyvät. Liikuntaryhmien minimimäärä koko kunnan alueella on 10 henkilöä. Muilla kursseilla minimi osallistujamäärä on koko alueella 7 henkilöä. Jatkavilla kursseilla on minimimäärä koko kunnan alueella 5 henkilöä. Lyhytkurssien minimimäärä määritellään kunkin kurssin kustannusten perusteella erikseen.

Ilmoittautumiset päättyvät noin viikkoa ennen kurssin alkua. Mikäli kurssilla ei ole kurssin toteutumiseen tarvittavaa määrää oppilaita tuolloin, kurssi ei toteudu.

Kurssin alkamisesta ei erikseen ilmoiteta, ainoastaan lyhytkurssien toteutumisesta ilmoitetaan sähköpostiviestillä tai tekstiviestillä.

Osallistumisen peruminen

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Maksuton peruutus on tehtävä viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua, netin kautta tai toimistoon.  Tämän jälkeen ennen kurssia tehdyistä peruutuksista perimme puolet (50%) kurssimaksusta. Kurssimaksun maksamatta jättäminen tai opettajalle ilmoittaminen ei ole perumista. Peruuttamattomasta opiskelupaikasta peritään kurssimaksu täysimääräisenä.

Peruminen kurssin alkamisen jälkeen

Kurssimaksut laskutetaan kurssin alkamisen jälkeen. Jos keskeytät kurssin yhden (1) käyntikerran jälkeen, ilmoita siitä toimistolle, kurssimaksua ei siinä tapauksessa laskuteta (tämä koskee ainoastaan koko lukuvuoden kestäviä kursseja).

Kurssin tai opetuskerran peruuntuminen

Kurssin peruuntumisesta tai opetuskerran peruuntumisesta ilmoitetaan sähköpostiviestillä, kiireellinen viesti tekstiviestillä.

Kurssimaksua ei palauteta opistosta riippumattomista syistä keskeytyneeltä kurssilta. Lukuvuoden kestävässä kurssissa opettajan sairauden tai muun kansalaisopistosta riippumattoman syyn takia voidaan jättää kaksi (2) kertaa pitämättä ilman oppilaille tulevaa kurssikerta korvausta ja lukukauden kestävässä kurssissa yksi (1) kerta.

Kurssimaksun suuruus on merkitty kunkin kurssin kohdalle ja hinta määräytyy  kurssin oppituntien mukaan. Kurssimaksujen hinnoittelussa noudatamme sivistyslautakunnan päätöksiä. Kurssin kohdalla ilmoitettu kurssimaksu käsittää koko lukuvuoden tai lyhyemmissä kursseissa koko kurssin. Voit maksaa kurssimaksun verkossa tai maksu laskutetaan kurssin alkamisen jälkeen. Laskujen perintäkäytäntö on sama kuin muissakin kaupungin laskutuksissa.

Kurssimaksuista ei myönnetä alennuksia eikä niitä palauteta, jos opiskelija keskeyttää opiskelunsa tai tulee ryhmään mukaan kesken lukuvuoden.  Yhden (1) kerran voit käydä kokeilemassa kurssia (ei koske lyhyt kursseja) ja jos jostain syystä et halua jatkaa niin osallistuminen pitää perua toimistolle. Ilmoittautuessa sitoudut maksamaan kurssimaksun. Kurssimaksua ei palauteta opistosta riippumattomista syistä keskeytyneeltä kurssilta. Erityistilanteessa; kuten paikkakunnalta muuton takia tai muu perusteltu syy; voi kurssille ilmoittautua vain syyslukukaudeksi. Tällöin ilmoittautuminen on tehtävä toimistolle suoraan ja tämä huomioidaan kurssimaksussa.

Kurssimaksuista on vapautettu tietyt erityisryhmät ja niihin kuuluvat henkilöt.  Joihinkin kursseihin voi myös tulla kesken lukuvuoden (kuten liikuntaryhmät) tällöin esim. kevätlukukaudeksi mukaan tulevilta peritään 50 % koko kurssimaksusta, tästä ei tule muita alennuksia. Posliininpolttomaksu 25 € ei sisälly kurssimaksuun.

Kansalaisopiston kurssimaksut on mahdollista maksaa verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä. Saat ilmoittauduttuasi vahvistusviestin yhteydessä linkin verkkomaksamiseen. Sinulla on 7 päivää aikaa maksaa lasku. Mikäli et maksa laskua ajoissa, saat laskun postitse myöhemmin. Paperilaskuun ei tule lisäksi muita kuluja.

Älä maksa laskua verkossa ilmoittautumisen yhteydessä mikäli,

 • olet oikeutettu opintoseteliin (eläkeläiset ja työttömät)
 • olet oikeutettu opiskelija-alennukseen
 • ostat kausikortin
 • käytät liikuntakurssisi maksuun Tyky- tai Smartum-seteleitä tai Epassia

Maksettuun kurssimaksuun tai lähetettyyn laskuun ei anneta jälkikäteen alennusta.

Mikäli kurssi peruuntuu, palautetaan verkossa maksettu kurssimaksu alkuperäiselle maksajalle.

Maksaminen vaihe vaiheelta

 1. Vastaanotettuasi vahvistusviestin sähköpostiin
 2. Klikkaa Tarkista ilmoittautumistiedot tästä
 3. Näytä laskut
 4. Avoimet laskut
 5. Lisätiedot näytä – Näet valitsemasi kurssit
 6. Siirry maksamaan
 7. Paytrail, valitse pankkisi ja maksa
 8. Odota, että palaat palveluntarjoajan sivuille
 9. Maksetut laskut – näytä, lasku näkyy maksettuna.

Opiskelija-alennuksena toisen tai ylemmän asteen opiskelijoille myönnetään 25 % alennus kurssimaksusta. Alennus ei koske taiteen perusopetusta, lyhytkursseja, esiintyviä ryhmiä (mm. yksinlaulu, kuorot, näytelmäpiiri, puhallinorkesteri).

Opetusministeriö on myöntänyt Kalajoen kansalaisopistolle määrärahan kohdennettavaksi työttömien ja eläkkeellä olevien koulutusten kurssimaksuihin. Opintoseteliavustus on 18 €. Sen saa vain yhdelle kurssille ja se hyvitetään asiakkaalle vähennyksenä kurssimaksusta. Muista ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä, jos olet työtön tai eläkkeellä.

Opintoseteliavustus myönnetään vähintään 48 € maksavalle kurssille. Opintoseteliavustusta ei voi hakea taiteen perusopetukseen, piano- tai viulukouluihin, posliininpoltto- tai materiaalimaksuihin ja esiintyvien ryhmien kurssimaksuihin.

Kausikortti 150 € on henkilökohtainen ja oikeuttaa osallistumaan kolmelle vapaavalintaisille kursseille lukuvuoden aikana. Lyhytkurssit ja taiteen perusopetus sekä musiikkikoulut (piano, viulu, huilu), yksinlaulu, materiaalimaksut ja posliininpolttomaksu eivät sisälly kausikorttiin.

Tyky/Smartum-setelit sekä Epassi käyvät Kalajoen kansalaisopiston liikuntaan liittyvien kurssien maksuvälineeksi. Saatuasi laskun, toimita se Kahvila Kirjaan tai Kalajoen kirjastoon (Kauppakeskus Merta 2. krs, Kalajoentie 1) maksua varten.

Kurssilaiset maksavat itse oppikirjat, työaineet ja muut tarvikkeet ja materiaalit. Kursseilla, joihin kansalaisopisto kustantaa materiaalin, peritään kurssimaksun lisäksi myös materiaalimaksu.

Kuuntele