Julkaisut

Valtuuston käsittelyssä uudet ympäristönsuojelumääräykset

Julkaistu 28.5.2024 Muokattu 28.5.2024

Mitä asioita tarkastuslautakunta on huomioinut arviointikertomuksessaan? Entä millaisia päivityksiä ympäristönsuojelumääräyksiin on tulossa? Tänään kokoontuvan valtuuston kokousta voi seurata tuttuun tapaan live-lähetyksenä.

Tänään kokoontuva kaupunginvaltuusto pitää kokouksensa poikkeuksellisesti kylpylä-hotellissa, sillä valtuustosali on valjastettu jo europarlamenttivaalien käyttöön. Esityslistalla on tarkastuslautakunnan arviointikertomus viime vuoden  tilinpäätöksestä.

– Tarkastuslautakunnan tärkeimpänä tehtävänä on valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisen arviointi. Tarkastuslautakunta laatii myös työstään valtuustolle tilinpäätöksen yhteydessä annettavan arviointikertomuksen, avaa hallintoasiantuntija  Teemu Turpeinen.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Hannu Rantala tiivistää katsauksessaan, että Kalajoella on takanaan taloudellisesti erittäin vahva vuosi.

– Strategia on mielestäni onnistunut ja olemme saaneet nauttia kehityksestä, vaikka maailmantilanne, rahamarkkinat ja sote-palvelut ovat olleet muutosten kourissa.

Raportissa arvioidaan myös kaupungin strategian toteutumista. 

– Kaupunkimme on matkailupitäjä ja olemme panostaneet matkailuun voimakkaasti. Se on tuonut myös paljon erilaisia toimijoita ja sitä kautta myös toimintaa, ihmisiä ja matkailijoita paikkakunnallemme. Matkailu elävöittää ja lisää myös kaupunkilaistemme palveluja. Erilaisilla hankkeilla olemme saaneet hankittua paljon sekä aineellista että aineetonta hyvinvointia. Investointi tulevaisuuteen ja parempaan huomiseen kannattaa. 

Yksi valtuustokokouksessa käsiteltävistä aiheista on Kalajoen kaupungin ympäristönsuojelumääräysten uudistaminen. Aiempi ohjeistus on mennyt vanhaksi jo monelta osin, sillä se on vuodelta 2008, kertoo ympäristötarkastaja Laura Liuska.

– Ympäristönsuojelumääräykset päivittyvät monelta osin, ja mukaan on tulossa myös kokonaan uusia määräyksiä. Esimerkiksi kylpytynnyreistä ja uima-altaista, maalämpöjärjestelmistä ja polttonestesäiliön hankkimisesta tai käytöstä poistamisesta löytyy uutta ohjeistusta. Määräykset koskevat kaikkia asukkaita ja yrityksiä, ei kuitenkaan ympäristöluvalla toimivia. Valtuustopäätöksen jälkeen tiedotamme päivittyvistä määräyksistä monikanavaisesti.

Esityslistaan voit tutustua tarkemmin tästä linkistä. Kokousta pääset puolestaan seuraamaan tuttuun tapaan live-lähetyksen kautta. Lähetys avautuu tästä linkistä.

Jaa sivu:
Kuuntele