Julkaisut

Oikaisuvaatimus Pohteelle akuuttiosaston lakkauttamisesta

Julkaistu 23.5.2024 Muokattu 24.5.2024

Kaupunginhallitus teki oikaisuvaatimuksen Pohteelle Kalajoen akuuttiosaston lakkauttamispäätöksestä.

Kaupunginhallitus kokoontui maanantaina ja nuiji koko joukon esitysten mukaisia päätöksiä. Yksi käsitellyistä aiheista oli oikaisuvaatimuksen tekeminen Pohteelle Kalajoen akuuttiosaston lakkauttamispäätöksestä. 

– Oikaisuvaatimuksessa kerrotaan, että Kalajoen kaupunki pitää Pohteen tekemää Kalajoen akuuttiosaston lakkauttamispäätöstä virheellisenä ja kaupunginhallituksessa käydyn keskustelun perusteella on nähty tarpeelliseksi, että Kalajoen akuuttiosaston lakkauttamispäätöksestä tehdään oikaisuvaatimus, tiivistää kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.

Oikaisuvaatimus on julkaistu kokonaisuudessaan esityslistan yhteydessä ja sen pääsee lukemaan tästä linkistä

Museosillan suunnitteluun lisämääräraha

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se myöntäisi Raumankarin museosillan suunnitteluun 50 000 euron lisämäärärahan vuodelle 2024. Suunnittelun ja kuntotutkimuksen yhteydessä sillan rakenteista on löytynyt niin suuria vaurioita, että niistä johtuen silta on jouduttu sulkemaan liikenteeltä, kertoo tekninen johtaja Marko Raiman.

– Kuntotutkimuksesa ilmenneistä vaurioista johtueen sillan suunnittelu ja kunnostus on huomattavasti laajempi, mitä ennakkoon on osattu arvioida. Suunnitteluun varattu 25 000 euron määräraha kuluu kuntotutkimuksiin, selvityksiin ja yleissuunitteluun. Sillan rakennesuunnittelun loppuun viemiseen tarvitaan vielä 50 000 euron lisämääräraha.

Alustavien selvitysten mukaan kunnostustyö maksaa kaikkiaan noin 1,5 miljoonaa euroa. Kunnostamiselle pyritään saamaan hankeavustusta. Voit tutustua kaikkiin kokouksessa käsiteltyihin aiheisiin tästä linkistä. Esityslista päivittyy pöytäkirjaksi tarkastuksen jälkeen.

Jaa sivu:
Kuuntele