Julkaisut

Koululiikuntaliiton (KLL) yleisurheilumestaruuskilpailut Kalajoella 25.-26.5.24

Julkaistu 20.5.2024 Muokattu 24.5.2024

Koululiikuntaliiton yleisurheilumestaruuksista kilpaillaan Kalajoen liikuntapuistossa sijaitsevalla Merenojan urheilukentällä 25.-26.5.2024. Oppilaille ja opiskelijoille tarkoitetussa kilpailuissa kilpaillaan Suomen urheiluliiton kilpailusääntöjen mukaisissa sarjoissa ja välineillä. Sarjoja ovat T/P13, T/P15, T/P17 ja T/P 19. Kilpailuissa on mukana useita kärkiurheilijoitamme sekä tulevia huippu-urheilijoitamme.

Kilpailun päävastuulliset järjestäjät ovat Kalajoki Akatemia ja Kalajoen Junkkarit, mutta tämän suurusluokan tapahtuma järjestäminen edellyttää laaja-alaista yhteistyötä alueen muidenkin seurojen kanssa. Lajitiimejä ja tuomareita tulee tueksemme Alavieskan Viristä, Himangan Urheilijoista, Ylivieskan Kuulasta, Haapajärven Kiiloista sekä yksittäisiä tuomareita kauempaakin. Kilpailuiden kioskitoiminnasta vastaa K-Pallo, kertoo kehittämis- ja valmennuspäälikkö Juha Isolehto.

Kilpailuihin on katsojille vapaa pääsy. Kilpailutapahtumat ajoittuvat lauantaina kello 10-18 välille ja sunnuntaina klo 10-16 ajanjaksolle. Lisätietoja kilpailuista löydät verkkosivuilta, josta löytyvät myös linkit Koululiikuntaliiton tapahtumasivuille sekä Kilpailukalenteri.fi -verkkopalveluun.

https://www.kalajoki.fi/fi/vapaa-aika/liikunta/liikunnan-tapahtumat

#yleisurheilu #KoululiikuntaLiitto #mestaruuskilpailut #KalajokiAkatemia #KalajoenJunkkarit

Kilpailuohje urheilijoille ja huoltajille

Koululiikuntaliiton yleisurheilumestaruuskilpailut 25.-26.5.24 Merenojan urheilukentällä

 

kilpailupaikka: Merenojan kenttä, (Kenttätie 2, 85100 Kalajoki).

 • kilpailukanslia, pukuhuoneet ja P-alue, Lankilantie 30, 85100 Kalajoki
  • kilpailukanslia: Merenojan liikuntahallin aula (M-ovi) urheilukentän puolella.
  • pukuhuoneet: Merenojan liikuntahalli. sisäänkäynti M-ovelta urheilukentän puolelta.
 • verryttelyalue (Jussi Jokisen liikuntapuisto, kivituhkakenttä, keinonurmi tenniskentät, jäähallin juoksusuora ja painonnostoalue) ja P-alue, Pirkonsuontie 10, 85100 Kalajoki
 • ruokailut: Merenojan yhtenäiskoulun ruokala, Pohjankyläntie 6, 85100 Kalajoki. Sisäänkäynti urheilukentän puolelta G-ovelta. Ruokalippuja voit ostaa ruokalasta. Ennakolta tilatut ruokailut merkitään nimilistaan. Merenojan koulu on kengätön koulu, joten ulkojalkineet jätetään kenkäaulaan.
  • aamupala klo 8-10,
  • lounas 10.30-13.00 ja
  • päivällinen 14.30-16.00
 • SPR:n ensiapu ja kilpailijoiden kokoontuminen (call room) sijaitsee takasuoran lähtöpäässä olevan huoltorakennuksen kupeessa.
 • palkintojenjaon kokoontuminen tapahtuu etusuoran maalin kohdalla olevan kuuluttamon viereisellä teltalla.
 • varusteiden haku 100 m maalipäädyn teltalta.

 


KILPAILUKANSLIA

Kilpailukanslia sijaitsee Merenojan liikuntahallin aulassa, jonne sisäänkäynti tapahtuu M-ovelta, mikä näkyy linkkinä olevassa kartassa 100 metrin lähtöpaikan läheisyydessä. Käyntiosoite on Lankilantie 30, 85100 Kalajoki.


Kilpailukanslia on avoinna seuraavasti:

 • Perjantaina 24.5. klo 18.00-20.00 
 • Lauantai 25.5. 8.00-18.00 
 • Sunnuntai 26.5. 8.00-17.00 

Kilpailukansliassa hoidetaan: 

 • Kilpailuohjeet
 • Osanoton varmistus, mikäli sähköinen varmistus ei onnistu 
 • Infopiste 
 • Löytötavaratoimisto

 

VARMISTUS

Osanoton varmistus tulee tehdä viimeistään 90 minuuttia ennen kunkin lajin alkua. Varmistuksen voi kuitenkin tehdä aikaisintaan lajia edeltävänä päivänä. Lauantain lajeihin varmistuksen voi tehdä aikaisintaan perjantaina 24.5.2024 kello 18.00. Verkkovarmistuksen koodi on "HIEKKASÄRKÄT". Kilpailun liveosoite on https://live.tuloslista.com/14969

 

Osanoton varmistus on pakollinen. Huomaa! Jos urheilija ei osallistu varmistamaansa lajiin, ei hän saa osallistua myöskään muihin lajeihin kilpailuissa, ei siis seuraavienkaan päivien lajeihin. Kun varmistus on tehty ja varmistusaika umpeutunut, ko. lajiin on myös osallistuttava (ellei kisalääkäri anna terveydellisistä syistä poikkeuslupaa), muutoin kaikki urheilijan meneillään olevien lajien tulokset ja sijoitukset kilpailuissa mitätöityvät. 

 

Ohjeet verkkovarmistuksen tekemiseen

Voit varmistaa yhden tai useamman urheilijan samalla kertaa. Varmistuksen voi tehdä urheilija tai seuran yhteyshenkilö.

 1. Mene osoitteeseen https://tuloslista.com/varmistus
 2. Odota, että lista latautuu ja valitse Koululiikuntaliiton SM-kilpailu.
 3. Valitse koulu / seura, jonka varmistuksia haluat käsitellä.
 4. Syötä koodi: (koodi julkaistaan myöhemmin tässä)
 5. Tee varmistus, paina muutosten esikatselu ja lopuksi tallenna tiedot.

Tarkista heti, että saat varmistusviestin sähköpostiisi. Jos varmistus ei onnistu, ota heti yhteys kilpailukansliaan.

 

 

KILPAILUNUMEROT 

Kilpailija käyttää jokaisessa lajissa samaa kilpailunumeroa. Käytössä on kaksi numerolappua kilpailijaa kohti. Numerot ja hakaneulat jaetaan kokoontumispaikalla (call room). Kilpailijalla tulee olla kaksi numerolappua, joita hänen on pidettävä näkyvästi rinnassaan ja selässään, paitsi hyppylajeissa, joissa kilpailijalla on lupa käyttää vain yhtä numerolappua, joko rinnassa tai selässä. Niitä ei saa leikata, taittaa tai peittää millään tavoin.
 

Kilpailunumerot kiinnitetään ja tarkistetaan kokoontumispaikalla. Ilman kilpailunumeroa ei voi osallistua mihinkään lajiin.

 

 

VÄLINEIDEN TARKASTUS JA OMAT HEITTOVÄLINEET

Järjestäjältä löytyy kattava valikoima heittovälineitä. Omien heittovälineiden käyttö on sallittua. Välineiden tarkastus tapahtuu huoltorakennuksessa, joka sijaitsee 300 m lähtöpaikan läheisyydessä. Omat suoritusvälineet on jätettävä tarkastukseen vähintään kaksi (2) tuntia ennen lajin alkua. Omat välineet saa kilpailun jälkeen ottaa mukaansa.

Seipäiden tarkastus tapahtuu suorituspaikalla.
 

Omia heittovälineitä saa olla maksimissaan kaksi urheilijaa kohti. Välinetarkastus on avoinna:​

 • Lauantai 25.5. 8.00-18.00 
 • Sunnuntai 26.5. 8.00-15.00 

 

VERRYTTELYALUE

Lämmittely tapahtuu yleisurheilukentän ja jäähallin välisillä liikuntapaikoilla (Jussi Jokisen liikuntapuisto, hiekkatekonurmi tenniskentät, kivituhkakenttä)
Verryttelyalueena toimii lisäksi jäähallin juoksusuora, jossa 60 m suora, pituuskasa ja mm. aitoja. Urheilijoilla on käytössään kilpailuiden aikana myös juoksusuoralla oleva punttisali. 
 

HEITTOLAJIEN LÄMMITTELY

Kaikissa heittolajeissa urheilijalla on kaksi harjoitusheittoa kilpailupaikalla. Heitot tehdään suoritusjärjestyksessä lajinjohtajan ohjaamana. Lajinjohtaja voi antaa luvan lisäheitoille, jos aikataulu antaa myöden.
 

Kilpailun aikana harjoitusheitot ovat ehdottomasti kielletty. Säännöt kieltävät kaikenlaisen heittovälineiden käytön heittoringin tai vauhdinottoradan ulkopuolella koko kilpailutapahtuman aikana (TR25.2).

 

KOKOONTUMISPAIKKA (CALL ROOM) JA CALLING-AJAT

Juoksulajeissa ja kilpakävelyssä kokoontuminen tapahtuu 25 minuuttia ennen lajin alkua ja kenttälajeissa 35 minuuttia ennen. Kenttäalueelle siirrytään lajijohtajan johdolla.

Kilpailuun kokoontuminen, ”calling”, tapahtuu takasuoran lähtöpäässä sijaitsevassa ”call room” teltassa (300 m lähtöpaikan vieressä). Kokoontumispaikalla on nähtävissä eräjaot ja suoritusjärjestykset. Useassa erässä juostavilla matkoilla viedään kentälle kaksi erää kerrallaan. 

Siirtyminen suorituspaikoille tapahtuu johdetusti. Kenttälajeissa myös poistuminen kentältä tapahtuu johdetusti. Juoksulajeissa kilpailijoiden varusteet tuodaan koreissa etusuoran maalialueen päädyssä olevaan telttaan.

HUOM! Urheilijan, joka osallistuu samana päivänä kahteen lajiin eikä ehdi toisen lajin kokoontumiseen annettujen aikojen puitteissa, tulee ilmoittaa siitä ollessaan ensimmäisen kerran kokoontumispaikalla. 

 

URHEILIJOIDEN ESITTELY

Urheilija esittelyitä ei suoriteta johdetusti, vaan kuuluttaja lukee osallistujat.

 

PUKUHUONEET, SUIHKUT JA URHEILIJOIDEN LEPOTILA SEKÄ WC-TILAT 

Pukuhuoneet ja wc-tilat sijaitsevat yleisurheilukentän välittömässä läheisyydessä kentän laidalla. Pukuhuoneet, wc-tilat ja lepohuone sijaitsevat Merenojan liikuntahallissa. Myös takasuoran lähtöpaikalta, call roomin vierestä löytyy wc-tilat ja pukuhuoneet. Älä jätä arvoesineitä pukutiloihin, järjestäjä ei vastaa kadonneista tavaroista. Löytötavarat voi noutaa kilpailukansliasta kisojen ajan tuntomerkkejä vastaan.  


OLESKELU KENTÄLLÄ

Kentällä oleskelu on ehdottomasti kielletty yleisöltä, valmentajilta sekä ei-kilpailuvuorossa olevilta urheilijoilta. 

 

VAATEKORIT 

Juoksulajeissa ja kävelyissä urheilijoiden varusteet tuodaan vaatekoreissa lähtöpaikalta maalialueen päädyssä olevaan telttaan (vaatteiden palautus). Katso urheilukentän kartta. 
 

ENSIAPU 

Kentällä on ensiapuryhmä. Ensiapupiste sijaitsee takasuoran lähtöpään läheisyyteen pysäköidyssä SPR:n ambulanssissa. Katso urheilukentän kartta. Jokaisella suorituspaikalla on kylmäpusseja. 


DOPINGTESTAUS

Dopingtestejä voidaan suorittaa kisojen aikana. Mikäli dopingtestausta on, urheilijat ohjataan johdetusti testaukseen. 

VASTALAUSE 

Mikäli kilpailussa tehdään kirjallinen vastalause tuomarineuvoston käsiteltäväksi, tulee sitä sisään jätettäessä maksaa kilpailukansliaan 50 euron maksu. Maksu palautetaan, jos vastalause tulee hyväksytyksi. Vastalause tulee jättää 30 minuutin sisällä lajin virallisten tulosten julkistamisesta. 

Lomakkeita löytyy kilpailukansliasta. 

 

 

LAJIOHJEET

 

Alkueristä jatkoon meno juoksulajeissa.

Kilpailujen aikaisen ajankohdan takia tältä kaudelta ei juuri ole tehtynä kilpailusuorituksia, joten tilastotuloksia on vähän. Varsinkin 13- ja 15-sarjoissa viime kauden tulokset eivät anna välttämättä oikeaa kuvaa tämän hetken tasosta. Sarjoissa on myös suuria eroja ilmoittautuneiden määrässä. Tästä johtuen olemme soveltaneet alkueristä jatkoon meno kaavioita.

 

 • T13 60 m, ilmoittautuneita 24, alkueristä jatkoon aikojen perusteella. Juostaan kaksi (2) finaalierää. 8 parasta aikaa erään 1. ja 8 seuraavaa aikaa erään 2.
 • T15 100 m, ilmoittautuneita 29, alkueristä jatkoon aikojen perusteella. Juostaan kaksi (2) finaalierää. 8 parasta aikaa erään 1. ja 8 seuraavaa aikaa erään 2.
 • T15 80 m aj, ilmoittautuneita 15, juostaan suoraan finaalina kahdessa (2) erässä.
 • T15 300 m, ilmoittautuneita 20, juostaan suoraan finaalina kolmessa (3) erässä.
 • P15 100 m, ilmoittautuneita 11, 2 alkuerää mistä jatkoon 2 nopeinta ja 4 aikojen perusteella.
 • N17 100 m, ilmoittautuneita 18, 3 alkuerää mistä jatkoon 2 nopeinta ja 2 aikojen perusteella

 

Pituushyppy:

 • kokoontuminen 35 min ennen lajin alkua. Lajipaikalle siirrytään johdetusti 25 minuuttia ennen lajin alkua..
 • sunnuntaina hypätään kahdella lajipaikalla:
  • P1 hypätään etusuoran suuntaisesti. Katsomon puoleinen hyppypaikka
  • P2 hypätään etusuoran vastaisesti, radanpuoleinen hyppypaikka

 

Kilpailuissa noudatetaan World Athleticsin yleisurheilun kansainvälisiä kilpailusääntöjä. Lisäksi otetaan huomioon Suomen Urheiluliiton mestaruuskilpailusäännöt sekä mahdolliset kilpailuvaliokunnan erilliset sääntöjä koskevat kansalliset päätökset.


Kilpailujen yhteydessä syntyvät sääntöjen tulkintaerimielisyydet ratkaisee tuomarineuvosto, jonka päätös on kyseistä kilpailua koskien lopullinen
.

World Athletics: Yleisurheilun kansainväliset säännöt 2024

Yleisurheilun mestaruuskilpailusäännöt

Merenojan urheilukentän kartta toimipisteineen

Jaa sivu:
Kuuntele