Julkaisut

Kalajoelle huipputulos yrittäjäbarometrissä

Julkaistu 15.5.2024 Muokattu 15.5.2024

Kokonaisvertailussa Kalajoki vei kakkossijan Keski-Pohjanmaalla. Valtakunnallisesti Kalajoen sijoitus keskikokoisten kuntien kastissa oli komeasti yhdestoista.

Kalajoki sijoittui tuoreimmassa yritysbarometrin kokonaisrankingissa toiseksi Keski-Pohjanmaan viidestätoista kunnasta kokonaispisteillä 3,73. Asteikko pisteytyksessä on yhdestä viiteen.

Tämä on todella hyvä saavutus. Kokonaispisteissä tulos oli lähes sama kuin isompien kaupunkien voittajalla, yrittäjyydestään tunnetulla Seinäjoella. Valtakunnallisesti Kalajoen sijoitus keskikokoisten kuntien kastissa oli komeasti yhdestoista, iloitsee elinkeinojohtaja Miia Himanka.

Barometrin tulosten perusteella kalajokiset yrittäjät näyttävät arvostavan erityisesti kaupungin panostusta ulkomaisen työvoiman saamiseksi sekä satsausta työvoiman kotoutumiseksi.

Näissä Kalajoki vei ykköspaikan muihin keskipohjalaiskuntiin verrattuna. Myös hankintojen osalta tulos oli erinomainen.

Yrittäjät arvioivat kaupungin jakavan hankinnat pk-yritysten näkökulmasta sopiviin osiin ja myös tiedotus sekä vuoropuhelu näyttäisi tulosten perusteella olevan onnistunutta.

Vaikka tulokset olivat näin erinomaiset, niin parannettavaa löytyy aina. Käymme yrittäjien ja yrittäjäyhdistysten kanssa vuoropuhelua myös jatkossa, jotta voimme kehittää kaupunkimme elinvoimaa entisestään.

Lähes 10 000 yrittäjän vastauksien alueelliset ja kuntakohtaiset tulokset julkistettiin tiistaina Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarissa Turussa. Alueellisiin ja kuntakohtaisiin tuloksiin voi tutustua tästä linkistä.

 

Jaa sivu:
Kuuntele