Julkaisut

Uusi kaupunkiopas tuo Kalajoen kulttuurielämykset ja historian kännykkääsi 

Julkaistu 28.5.2024 Muokattu 28.5.2024

Atla-kaupunkiopas vie sinut tarinoiden äärelle kävellen tai pyöräillen – juuri silloin, kun sinulle sopii. Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä reittiopas, vaan sieltä löytyvät myös kulttuuripalvelut ja -kohteet. 

Tiesitkö, että nyt sinun on mahdollista tutustua Kalajoen historiaan, tarinoihin ja taide-elämyksiin nykyaikaisen mobiilioppaan avulla? Atla.fi-osoitteesta löydät sekä paikallisille että matkailijoille tarkoitetun kaupunkioppaan Kalajoen uusille kulttuurireiteille. Oppaasta löytyy myös kulttuurimatkailun kohteita, kaupungin kulttuuripalvelujen ja muiden kulttuuritoimijoiden tapahtumia ja elämyksiä. 

– Atlan käyttäminen on helppoa ja maksutonta. Menet vain kännykällä, tabletilla tai tietokoneella osoitteeseen atla.fi, valitse Kalajoki ja olet perillä. Voit ottaa mobiilioppaan mukaan vaikka pyörälenkille, kertoo Kulttuurimatkailusta hyvinvointia -hankkeen projektipäällikkö Merja Nevalainen

Oppaan avulla kulttuurikohteet ja -reitit löytyvät helposti. Se tarjoaa myös usein piilossa olevaa paikallistuntemusta ja kiinnostavaa kulttuuriperintöä. Atla näyttää kohteet ja reitit kartalla, kokoelmina sekä kätevästi selattavina kortteina. Digitaalista opasta voi käyttää sekä puhelimella että tietokoneella. 

– Otimme Atlan käyttöön Kalajoen kaupungin kulttuuripalvelujen ja Kulttuurimatkailusta hyvinvointia -hankkeen kanssa yhteisponnistuksena. Sisältöä ja reittejä oppaaseen on tulossa paljon lisää jo tämän kesän aikana. 

Kalajoki on etujoukoissa mukana uudessa Atla-oppaassa, jo hyvissä ajoin ennen Oulu2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta. Juhlavuoden aikana kulttuurimatkailu ja kiinnostus kulttuurikohteisiin ja   -tapahtumiin Pohjois-Pohjanmaalla lisääntyy. Opas on käytössä jo esimerkiksi Oulussa, Kuusamossa ja Kokkolassa. 

– Kalajoki täyttää ensi vuonna 500 vuotta, ja Tyngän siltojen historiareitin varrelta löytyy hurjia juttuja ja kiinnostavaa faktaa tuolta 1500-luvulta asti. Samalla kun otat iltalenkillä hikeä pintaan, voit tutustua historiaan ja kulttuuriperintöömme, Nevalainen vinkkaa. 

Atlaan voit tutustua tarkemmin tästä linkistä tai paikan päällä tutustumistapahtumassa. 

Torstai-iltana 6.6.2024 klo 18.00 on yleisölle, matkailijoille ja kuntalaisille avoin kulttuuripyöräilyretki Kalajoen keskustassa. Atlan käyttöä opastamassa ja mukana pyöräilyllä Merja Nevalainen Kulttuurimatkailuhankkeesta. Lähtöpaikkana toimii Ventelän talo osoitteessa Venteläntie 1, 85100 Kalajoki.

kuva: Museovirasto

Lisätietoja:  

Merja Nevalainen, projektipäällikkö
Kulttuurimatkailusta hyvinvointia -hanke
merja.nevalainen@kalajoki.fi
p. +358 40 187 8609

Jaa sivu:
Kuuntele