Julkaisut

Pysäköinninvalvonnan käynnistäminen kunnanhallituksen käsittelyssä maanantaina

Julkaistu 19.4.2024 Muokattu 19.4.2024

Maanantaina kokoontuva kunnanhallitus saa käsiteltäväkseen pysäköinninvalvonnan käynnistämisen Kalajoella.

Pysäköinti ei ole muuttumassa Kalajoella maksulliseksi, vaan kyse on siitä, että kunnallisella pysäköinninvalvonnalla voidaan tehokkaasti puuttua muun muassa virhepysäköintiin.

– Kalajoen ydinkeskustassa, Merenojan koulun alueella sekä Hiekkasärkillä esiintyy virheellistä pysäköintiä, luvatonta leiriytymistä sekä luontoympäristön turmeltumista luvattomille paikoille johtuvasta pysäköinnistä, kertoo kuntatekniikan päällikkö Juha-Pekka Karihtala.

Keskusteluissa on noussut huoleksi pysäköintialueiden riittävyys, luonnon tuhoutuminen sekä sesonkiaikoina vaarantuneet pelastustehtävät väärinpysäköinnin ja katujen tukkeutumisen vuoksi.

–  Pysäköinnin sekavuus sekä metsiin öljyä vuotaneet ajoneuvot ovat aiheuttaneet useita vaaratilanteita ja öljyntorjuntatehtäviä niin pelastuslaitokselle kuin Kalajoen kaupungillekin.

Kuntatekniikka on tehnyt arvioita pysäköintijärjestelyiden ja -valvonnan toimivuudesta ja todennut, että asukkaiden turvallisuuden parantamiseksi tarvitaan toimenpiteitä. Muun muassa tästä aiheesta voit lukea tarkemmin maanantaina pidettävän kokouksen esityslistalta. Esityslistan löydät tästä linkistä.

Jaa sivu:
Kuuntele