Julkaisut

Haku musiikkiopistoon on käynnissä – pääsykokeet järjestetään Kalajoella ensi tiistaina!

Julkaistu 17.4.2024 Muokattu 17.4.2024

Haku musiikkiopistoon järjestetään vuosittain keväällä. Kalajoen pääsykokeet pidetään ensi tiistaina 23.4.2024 Kauppa- ja kulttuurikeskus Merran toisessa kerroksessa, musiikkiopiston tiloissa.

Musiikkiopisto-opinnot on ensisijaisesti suunnattu lapsille ja nuorille, mutta myös aikuisia voidaan ottaa oppilaaksi. Aloitusikä on soittimesta riippuen noin kuusivuotiaasta ylöspäin, kertoo opistosihteeri Juhani Haverinen.

–  Aiempi soittokokemus ei ole välttämätöntä musiikkiopistoon hakiessa. Pääsykokeisiin ei tarvitse varsinaisesti valmistautua, mutta toivomme, että hakija harjoittelee itse valitsemansa pienen laulun. Kokeissa testataan yleisesti musikaalisuutta ja valmiuksia aloittaa soitto-opinnot. Mikäli osaat jo soittaa jotakin instrumenttia, voit myös antaa soittonäytteen! 

Kalajoen toimipisteessä voit opiskella seuraavia instrumentteja: piano, viulu, alttoviulu, sello, huilu, klarinetti, saksofoni, vaskisoittimet, kitara, harmonikka, kantele, popjazz-laulu, popjazz-piano, sähkökitara ja -basso, rummut ja vapaa säestys.

Musiikkiopistossa opetettaviin soittimiin voit tutustua tarkemmin Ylen Orkesterikoneella. Orkesterikoneeseen pääset tästä linkistä. Pääsykokeisiin voit puolestaan ilmoittautua tästä linkistä.

Jaa sivu:
Kuuntele