Julkaisut

Osallistu kyselyyn kotihoidon tuen kuntalisästä!

Julkaistu 26.6.2024 Muokattu 26.6.2024

Kalajoen kaupunki selvittää perheiden kiinnostusta kotihoidon tuen kuntalisään ja millä kuntalisän ehdoilla perheet olisivat valmiita hoitamaan lasta kotona. Tätä kyselyä käytetään yhtenä arviointiin vaikuttavana tekijänä, kun kaupunki päättää mahdollisen kuntalisän käyttöönotosta.

Perheet, joiden alle 3-vuotiaalla lapsella ei ole kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa, voivat saada kotihoidon tukea Kelalta. Jos kotihoidossa olevalla alle 3-vuotiaalla on alle kouluikäisiä sisaruksia, myös heidän hoitamisestaan voi saada kotihoidon tukea. Kelan maksaman kotihoidon tuen lisäksi noin 60 kuntaa Suomessa maksaa kotihoidon tuen kuntalisää. Kuntalisän suuruus vaihtelee 50–350 euron välillä. Jokainen kunta voi itse määrittää omat ehdot kuntalisän maksamiselle ja sen summalle.

Kalajoen kaupunginvaltuuston valtuustoaloitteen mukaan Kalajoki ottaisi käyttöön kotihoidon tuen kuntalisän alle 3-vuotiaiden lapsien hoitamiseen kotona. Kuntalisä maksettaisiin, jos perhe saa jo Kelan kotihoidon tukea. Kuntalisä olisi 300 euroa kuukaudessa.

Pääset osallistumaan kyselyyn tästä linkistä. Kysely on avoinna heinäkuun loppuun.

Jaa sivu:
Kuuntele