Julkaisut

Pysäköinninvalvonta käynnistyi juhannusviikolla: ”Hyvä askel oikeaan suuntaan”

Julkaistu 25.6.2024 Muokattu 25.6.2024

Viime viikolla aloitettu kokeilu kunnallisesta pysäköinninvalvonnasta on lähtenyt liikkeelle mukavasti, pieniä teknisiä haasteita lukuun ottamatta. Kunnossapidon tiimi on ahkeroinut Hiekkasärkillä, jotta alueet saadaan siistittyä juhlinnan jäljiltä normaaliin kesäkuntoon.

Juhannuksen juhlinta sujui Hiekkasärkillä perinteiseen tapaan. Aurinkoinen ja lämmin sää houkutteli Kalajoelle runsaasti keskikesän juhlijoita. Kunnossapidon tiimi on ahkeroinut Hiekkasärkillä, jotta alueet saadaan siistittyä juhlinnan jäljiltä normaaliin kesäkuntoon.

Myös viime viikolla aloitettu kokeilu kunnallisesta pysäköinninvalvonnasta on lähtenyt liikkeelle mukavasti, pieniä teknisiä haasteita lukuun ottamatta, kertoo kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.

– Juhannuksen alla käynnistetty pysäköinninvalvonta on hyvä askel oikeaan suuntaan. Kalajoki on Suomen kesän suosituin matkailukeskus. Matkailijamäärien lisääntyessä on entistäkin tärkeämpää korostaa vastuullista toimintaa, joka huomioi sekä muut lomailijat ja asukkaat että luonnon.

Puoskarin mukaan valvonta käynnistettiin nopealla aikataululla. Toimintaa kehitetään yrittäjien kanssa käytävän vuoropuhelun, saadun palautteen ja kokeilusta kertyvien kokemusten pohjalta.

– Yleisilmeeltään alue vaikutti kuitenkin hieman siistimmältä, joten parempaan suuntaan ollaan varmasti menossa. Upea luonto on tärkein syy, miksi tänne tullaan – siitä huolehtiminen on meidän kaikkien vastuulla.

Autoleirejä metsissä oli tänäkin vuonna, ja sakkoja on virheellisen pysäköinnin vuoksi jouduttiin jakamaan myös varsinaisten parkkipaikkojen ulkopuolella. Pysäköinninvalvonnan näkökulmasta juhannus sujuikin varsin touhukkaasti.

– Nuoret juhannuksen juhlijat suhtautuivat saamiinsa sakkoihin pääsääntöisesti hyvin. Pysäköintivirhemaksuja kirjoitettiin kaikkiaan reilu sata, kertoo pysäköinnintarkastaja Mira Alasuvanto

Metsään parkkeeraamisen seurauksena aiheutuneita öljyvahinkoja ei kaupungin saamien tietojen mukaan ole metsistä jouduttu korjaamaan ja myös pelastustiet ovat pysyneet tavoitteiden mukaisesti kulkukelpoisina. Roskalavat tuotiin tänä vuonna ennakkoon, mutta siitä huolimatta metsistä löytyi juhlinnan jäljiltä monenlaista roskaa.

– Osa roskista oli osunutkin roskalavoille, se on tosi hieno juttu.  Lasinsiruroskaa oli ehkä aiempaa vähemmän, arvioi kunnossapitotyönjohtaja Jenna Ylikauppila.

– Tilanne alkaa olla nyt aika hyvä ja suurin osa roskista on saatu jo siivotuiksi. Lisäapuna siivoustöissä meillä oli viikonloppuna K-Pallon porukka – iso kiitos heille vielä avusta. 


 

 

Jaa sivu:
Kuuntele