Julkaisut

Yrittäjiä valmennetaan vastuullisuuteen – ryhmätyöpajasta uusia oivalluksia!

Julkaistu 11.4.2024 Muokattu 11.4.2024

Henkilöstön hyvinvoinnista huolehtiminen, työolot ja työturvallisuus ovat tärkeitä vastuullisuusteemoja vihreän siirtymän rinnalla.

Vastuullisuuden teemat kiinnostavat Kalajoen seudun yrityksiä. Ensimmäinen vastuullisuuden perusvalmennuksen ryhmätyöpaja järjestettiin eilen Kalajoella, kertoo yritysasiantuntija Anna Uusitalo.

Aamupäivän aikana yritysten edustajien kanssa pohdittiin, miksi vastuullisuuden kehittäminen yrityksissä on tärkeää juuri nyt. Samalla jokainen pääsi miettimään, miten vastuullisuusasiat on huomioitu kussakin yrityksessä tällä hetkellä, ja miten toimintaa voisi kehittää. Pohdimme myös arvoja, jotka ovat kaiken toiminnan taustalla.

Uusitalon mukaan esimerkiksi henkilöstön hyvinvoinnista huolehtiminen, työolot ja työturvallisuus ovat työnantajayrityksissä tärkeitä arvoja, ja näiden eteen tehdään monessa työpaikassa jo kovasti töitä.

– Harva on tullut ajatelleeksi, että nämä toimet ovat sosiaalista vastuullisuutta ja oma toiminta täyttää jo nyt vastuullisuuden kriteerejä. Moni oivalsi eilen, että vastuullisuus on laaja kokonaisuus ja muutakin kuin ympäristöasioita ja vihreää siirtymää.

Perusvalmennukseen osallistuneet ovat tehneet digitaalisen vastuullisuustestin, jolla on kartoitettu yrittäjien tarpeita ja tavoitteita vastuullisuusvalmennukselle.

Näiden testien pohjalta olen käynyt jokaisen osallistuvan yrittäjän luona tekemässä tilannekartoituksen ja olemme käyneet yhdessä testiraportin läpi. Yksi yrittäjä kertoi eilen, että jo tilannekartoituksessa tuli oivalluksia omasta toiminnasta ja toisaalta ajatuksia siitä, mitä voisi toiminnassaan kehittää.

Valmennuksen aikana tullaan työstämään oman yrityksen vastuullisuussuunnitelmaa. Perusvalmennus jatkuu toukokuussa, jolloin osallistujat pääsevät työstämään vastuullisuussuunnitelmiaan. Jokainen valmennuksen suorittanut saa vastuullisuussuunnitelman teon myötä digitaalisen osaamismerkin, jota voi hyödyntää yrityksen viestinnässä ja markkinoinnissa. Valmennuksessa on mukana yrityksiä muun muassa Kalajoelta, Himangalta ja Alavieskasta.

Perusvalmennus järjestetään osana VATUPASSI – Vastuullinen tulevaisuus -projektia. Projektin tavoitteena on lisätä osaamista ja muutoskyvykkyyttä työelämään Kalajoen seudun mikro- ja pienyrityksissä. Projektissa ovat mukana Kalajoen kaupunki, joka tarjoaa yrityspalveluita myös Merijärven ja Alavieskan yrittäjille sekä Raahen seudun kehitys, jonka asiakaskuntia ovat myös Pyhäjoki ja Siikajoki. Lisäksi mukana ovat Ylivieskan kaupunki ja NIHAK. Ryhmähankkeen päätoteuttaja on Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä alueesi yritysasiantuntijaan:

Anna Uusitalo
anna.uusitalo@kalajoki.fi
+358 40 508 7667

Lue lisää valmennuksesta tästä linkistä.

 

Jaa sivu:
Kuuntele