Julkaisut

Väitöskirjatutkija etätöissä Kalajoella: ”Kalajoki kolahtaa kerta toisensa jälkeen”

Julkaistu 4.3.2024 Muokattu 4.3.2024

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Insituutissa väitöskirjatutkijana työskentelevä Santeri Halonen, 38, haki työhönsä uutta potkua Kalajoen maisemista. Helmikuinen Kalajoki tarjosi kokeneelle matkailijalle ja liiketoiminnan kehittäjälle kirjaimellisesti uusia näkymiä.

Santeri Halonen Kalajoen toimistohotelli Luotsissa

”Jokin Kalajoessa vain kolahtaa kerta toisensa jälkeen”, Halonen toteaa. ”Olen vieraillut aika monessa hotellissa ja matkakohteessa Suomessa ja ulkomailla, mutta Kalajoki teki kyllä jälleen todella positiivisen vaikutuksen”, Uudessa-Seelannissakin asunut Halonen kertoo.

Jyväskylässä asuva Halonen on Turun kauppakorkeakoulun kasvatti.

”Opiskelin johtamista ja henkilöstöhallintoa, ja olen valmistumiseni jälkeen työskennellyt konsulttina ja valmentajana isojen yritysten parissa. Tutkijan ura kuitenkin kiinnosti minua ja opiskeluaikoinani, ja Uudesta-Seelannista palattuani avautui mahdollisuus päästä tekemään väitöskirjaa Oulun yliopistoon. Tutkimuskohteenani ovat nyt mikroyritykset. Teen myös projekteja yritysten liiketoiminnan kehittämisen, muutoskyvykkyyden ja vihreän siirtymän parissa."

 

”Rauhallinen ja samaan aikaan piristävä ilmapiiri”

Kalajoelle Halosen toi toive inspiroivasta ja palauttavasta maisemanvaihdoksesta, joka antaisi uutta potkua väitöskirjan kirjoittamiseen. Parin päivän vierailu täytti odotukset.

Halonen majoittui Kalajoen Hiekkasärkkien ytimessä sijaitsevan kylpylähotelli Santa's Resort & Spa Hotel Sanin huoneistossa, jonka parvekkeelta ja ikkunoista oli näkymä suoraan merelle. 

”Katselin huoneiston isoista ikkunoista auringon nousua meren ylle, ja mietin että on kyllä hetkeen parhaita näkymiä, mistä olen saanut nauttia.”

Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen Halonen siirtyi kirjoittamaan viereiseen toimistohotelli Luotsiin, jossa häntä odotti oma moderni työtila. Rantamaisemissa sijaitsevan toimistohotellin maisemat olivat vertaansa vailla, mutta työkin edistyi hyvässä tahdissa aamukahdeksasta neljään saakka iltapäivällä. Työpisteeltä hoituivat muutaman etäpalaverit, minkä lisäksi se tarjosi hyvän työrauhan kirjoittamiselle.

”Kävin välissä lounaalla viereisessä kahvila BeachRosessa ja söin uskomattoman hyvän lohikeiton. Juttelin ihmisten kanssa, ja heidän puheistaan huokui mukavan positiivinen fiilis. Ilmapiiri oli yhtäaikaa sekä rauhallinen että piristävä!”

Työpäivän jälkeen Halonen kävi niin ikään Hiekkasärkkien keskustassa sijaitsevalla GoFit-kuntosalilla, sekä uimassa kylpylässä.

 

Asunto Kalajoelta haaveena 

Loistavien palvelujen lisäksi Kalajoki tarjosi työnteon vastapainoksi palauttavia hetkiä kauas horisonttiin tuijotellen.

”Kirjoittaminen vaatii tauotusta ja ajatusten lepuuttamista. Muistin uskomattoman merimaiseman aiemmilta käynneiltäni kesäaikaan. Talvinen meri oli myös uskomattoman hieno ja houkutteli avaruudellaan jäälle kävelemään.”

Jyväskylästä Ouluun ajoittain työmatkaileva Halonen haaveilee joskus omistavansa asunto-osakkeen Kalajoella.

”Tällä kertaa minua todellakin puraisi Kalajoki-kärpänen myös monipaikkaisen työnteon kannalta. Olisi hienoa omistaa Kalajoella asunto, johon pääsisi välillä tekemään irtioton, mutta silti myös edistämään työhommia, vaikkapa paluumatkalla Oulusta Jyväskylään.”


Santeri Halonen valikoitui voittajaksi kaupungin järjestämässä Koe Kalajoen taika -kisassa ja vieraili Kalajoella 22.-24.2.2024.   

Jaa sivu:
Kuuntele