Julkaisut

Suruliput liehuvat myös Kalajoella

Julkaistu 3.4.2024 Muokattu 3.4.2024

Murheellinen tapahtuma Vantaalla on järkyttänyt koulumaailmaa myös Kalajoella.

Suruliput ovat liehuneet eilisessä kouluampumisessa menehtyneen muistoksi, ja kouluissa tapahtumaa on käsitelty ikätasoisesti tarpeen mukaan, kertoo varhaiskasvatus- ja perusopetuspalveluiden palveluvastaava Anna-Maria Palo.

– Koulupäivä on mennyt rauhallisesti. Jonkin verran oppilaat ovat kyselleet asiasta, luokissa on keskusteltu, ja asia on ollut esillä esimerkiksi päivänavauksessa tai lasten uutisissa. Olemme olleet kuuntelevalla linjalla ja tästä viestimmekin eilen perheisiin.

Varautumisesta yllättäviin tilanteisiin on kouluilla huolehdittu monin tavoin. Esimerkiksi koulujen turvallisuussuunnitelmat käydään vuosittain läpi.

– Myös poistumista harjoitellaan säännöllisesti. Sisälle suojautumisen periaatteita kerrataan henkilöstön palavereissa, Palo kertoo.

Mikäli Vantaan tapahtumat mietityttävät kodeissa, löytyy MLL:n sivuilta hyvää tietoa perheiden tueksi. Myös MLL:n auttaviin puhelimiin ja chatteihin voi ottaa yhteyttä. Lasten ja nuorten puhelin ja chat ovat avoinna joka päivä numerossa 116 111. Vanhempainpuhelin taas vastaa joka arkipäivä numerossa 0800 92277. Lisätietoa saat tästä linkistä

Jaa sivu:
Kuuntele