Julkaisut

Kalajoen Lämpö myy Kalajoen Kuitu Oy:n kotimaiselle Lounealle

Julkaistu 3.7.2024 Muokattu 3.7.2024

Kalajoen Lämpö myy Kalajoen Kuitu Oy:n kotimaiselle Lounealle. Kaupat tehtiin aiemmin tällä viikolla, ja osakkeiden myynnistä päätettiin Kalajoen Lämpö Oy:n hallituksen kokouksessa juhannusviikolla. Muutos ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä.

– Kaupungin kehittymisen näkökulmasta kuitu tarvittiin kaupunkiin ja ilman kunnallista panostusta sitä ei olisi saatavilla ainakaan tässä laajuudessa kuin se nyt on. Sinänsä liiketoiminnan harjoittaminen kilpailuilla markkinoilla ei ole kaupungin ydintehtävää, joten myynti on luonteva ratkaisu palvelun käynnistämisen jälkeen. Ostajaksi löytyi luotettava kumppani, joka kotimaisena ja vastuullisena toimijana jatkaa digitaalisen infrastruktuurin kehittämistä sekä panostaa paikalliseen asiakastyytyväisyyteen ja korkealaatuisiin palveluihin, kertoo kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.

Puoskarin mukaan kuituyhtiön perustaminen ja toiminnan käynnistäminen on ollut kaupungin ja kaupunkilaisten kannalta järkevä ratkaisu. Konsernin panostuksen myötä palveluvarustus on kehittynyt. Kaupungin, Kalajoen Lämpö Oy:n ja Kalajoen Kuitu Oy:n päätöksentekijät ovat tehneet järkeviä ratkaisuja oikeaan aikaan.

– Yhtiöiden johto ja henkilökunta on tehnyt koko toiminnan ajan erinomaista työtä uutta palvelua käynnistettäessä. Onnistuneen toiminnan käynnistämisen jälkeen yhtiö pystytään myymään taloudellisesti järkevillä ehdoilla.

Kaupunginjohtaja taustoittaa, että tuotto ja vapautuvat pääomat on konserniohjauksessa linjattu käytettäväksi Kalajoen Lämpö Oy:n kehittämiseksi laaja-alaisemmaksi energiayhtiöksi. Näin perinteisesti edullista kaukolämpöä tarjonneesta Kalajoen Lämpö Oy:stä tulee aikaisempaakin kiinnostavampi kumppani kaupungin asukkaille ja yrityksille.

Lounea Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Häkämies, kaupunginjohtaja Jukka Puoskari sekä Kalajoen Kuitu Oy:n toimitusjohtaja Juha Puranen.

 

Muutos ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä

  – Tällä hetkellä Kalajoen Kuidulla on pari tuhatta asiakasta nopean kuituyhteyden piirissä. Kysyntää on enemmän kuin mihin pieni yhtiö pystyy kohtuullisella aikataululla vastaamaan, kertoo Kalajoen Kuitu Oy:n väistyvä toimitusjohtaja Juha Puranen.

Purasen mukaan uusi omistaja mahdollistaa kuituverkon saatavuuden nopeammin yhä useammille asukkaille ja yrityksille.

– Emme ole voineet vastata kaikkiin asiakkaidemme tarpeisiin ja toiveisiin. Uskon, että uusi omistaja pystyy palvelemaan sekä nykyisiä että uusia asiakkaita entistä paremmin.

Muutos ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä. Nykyiset sopimukset pysyvät voimassa ja palvelut jatkuvat ennallaan.   

– Käynnistämme siirron Lounean palveluihin loppukesästä. Lounea tulee kasvattamaan verkon saatavuutta, jotta mahdollisimman monella Kalajoen kotitaloudella sekä yrityksellä on nyt ja tulevaisuudessakin käytössään nykyaikaiset ja luotettavat digipalvelut, sanoo Lounea Palveluiden toimitusjohtaja Juha Häkämies.

 

Lounea on rakentanut ja ylläpitänyt valokuituverkkoja jo yli 15 vuoden ajan, investoiden valokuituverkkoihin noin 200 miljoonaa euroa vuoden 2010 jälkeen. Kalajoen Kuitu Oy on Kalajoen Lämpö Oy:n omistama tytäryhtiö. Kalajoen kaupunki omistaa Kalajoen Lämpö Oy:n.

 

 

Lisätietoja:
Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari, p. 044 469 1200,
jukka.puoskari@kalajoki.fi
toimitusjohtaja Juha Puranen, Kalajoen Lämpö Oy, p. 040 619 5397,
juha.puranen@kalajoki.fi
toimitusjohtaja Juha Häkämies, Lounea Palvelut Oy, p. 044 773 3500,
juha.hakamies@lounea.fi

Jaa sivu:
Kuuntele