Julkaisut

Enemmän elämää, vähemmän veroja?

Julkaistu 28.2.2024 Muokattu 28.2.2024

Kalajoella elävällä on ympärillään henkisesti ja fyysisesti paljon tilaa ja mahdollisuuksia palautua. Kalajoella ei tarvitse tinkiä mistään: sopivan kokoisena kaupunkina Kalajoki on asukkailleen paras paikka elää joka tavoin palkitsevaa elämää. Palkitsevampaa, kuin vastaavan kokoisissa tai suuremmissa asutuskeskuksissa.

Elämänlaadun lisäksi Kalajoki tarjoaa enemmän vastinetta veroeuroille. Kalajoen kaupungin tuloveroprosentti vuodelle 2024 on 8,3 %. Se on lähialueen kunnista alhaisimpia.

Suomen kunnista korkein tuloveroprosentti on Halsualla, jossa veroa maksetaan 10,86 prosenttia. Pohjois-Pohjanmaalla Kalajoen lähikunnista korkeimmin verottaa vuonna 2024 Ylivieska, jonka tuloveroprosentti on 10,3.

 

Kalajoelle muuttamalla säästät jopa tuhansia euroja – ja saatat voittaa sähköpyörän!

Verrattuna maakunnan korkeimmin verottavaan kuntaan kotitaloudet säästävät Kalajoella asuessaan seuraavasti:

  • Pariskunta, jonka yhteenlasketut kunnallisveron alaiset vuositulot ovat noin 50 000 euroa: Säästöä yli 1 000 euroa vuodessa.
  • Pariskunta, jonka yhteenlasketut kunnallisveron alaiset vuositulot ovat noin 110 000 euroa: Säästöä yli 2 000 euroa vuodessa.
  • Eläkeläinen, jonka veronalaiset tulot ovat 32 000 euroa: säästöä n. 650 euroa vuodessa.

Kaupunki arpoo kaikkien vuoden 2024 aikana Kalajoelle muuttaneiden ja virallisen muuttoilmoituksen Digi- ja väestötietovirastolle tehneiden kesken sähköpyörän. Arvonta suoritetaan tammikuussa 2025.

Osallistu arvontaan täyttämällä lomake

Katso arvonnan säännöt

Arvontaan osallistuvien henkilötietoja käsitellään Kalajoen kaupungin tietosuojaperiaatteiden mukaisesti.

Lue lisätietoa tietosuojasta

Muuttoilmoituksen voi tehdä Digi- ja väestötietoviraston sivulla.
Tee muuttoilmoitus

Lue lisää Kalajoesta kotikaupunkina

Jaa sivu:
Kuuntele