Ennakkoäänestys

Toimi näin ennakkoäänestykseen tullessasi

 1. 1

  Muista ottaa äänestyspaikalle mukaasi virallinen henkilöllisyystodistus.

 2. 2

  Esitä henkilöllisyystodistuksesi vaalivirkailijalle, joka antaa sinulle äänestyslipun ja rekisteröi äänesi sähköiseen vaalitietojärjestelmään.

 3. 3

  Mene äänestyslipun kanssa äänestyskoppiin. Merkitse kynällä äänestyslippuun sen ehdokkaan numero, jolle haluat antaa äänesi. Älä kirjoita äänestyslippuun mitään muuta! Äänestyskopissa on kynä ja kopin seinällä ehdokaslistojen yhdistelmä.

 4. 4

  Poistu äänestyskopista ja mene vaalivirkailijan luo. Hän leimaa äänestyslippusi. Tämän jälkeen vaalivirkailija antaa sinulle ruskean vaalikuoren. Laita äänestyslippu vaalikuoreen, sulje kuori liimaamalla ja anna se vaalivirkailijalle.

 5. 5

  Vaalivirkailija tulostaa lähetekirjeen ja pyytää sinua allekirjoittamaan sen. Tarkista ennen allekirjoittamista, että lähetekirjeeseen tulostui nimenomaan Sinun nimesi. Allekirjoituksesi jälkeen myös vaalivirkailija allekirjoittaa lähetekirjeen.

 6. 6

  Vaalivirkailija sulkee allekirjoittamasi lähetekirjeen ja vaalikuoren, jonka sisällä on äänestyslippu, keltaiseen lähetekuoreen. Vaalivirkailija lajittelee lähetekuoret muualle kuntiin lähteviin ja Kalajoelle jääviin. Äänestyksesi on suoritettu ja voit poistua ennakkoäänestyspaikasta. 

Kuuntele