Nyhtölohi on valmistettu kalanjalostuksen sivuvirroista, kuten kylki- ja selkäpaloista, jotka jäävät usein hyödyntämättä. Tuote kehitetään Kalajoella Vähäsarja Oy:n tiloissa yhteistyössä Hailia-nimisen yrityksen kanssa, joka voitti YK:n ruokateknologiakilpailun vuonna 2024. Tuote on pakattu alumiinipussiin ja säilyy huoneenlämmössä jopa kaksi vuotta, mikä tukee myös huoltovarmuutta.
Lue lisää alkuperäisestä julkaisusta kuntalehden sivuilta.
Vastuullista lähiruokaa Kalajoen kouluruokailussa
Julkaistu 27.5.2025 Muokattu 27.5.2025Kalajoen Merenojan koulussa tarjoiltiin nyhtölohikiusausta, joka on valmistettu kotimaisesta kirjolohesta ja edustaa kestävää, innovatiivista ruokatuotantoa. Ruoka maistui noin 1 400 oppilaalle ekaluokkalaisista lukiolaisiin – ja sai kiitosta niin mausta kuin vastuullisuudesta.