Julkaisut

Valtuuston käsittelyssä pysäköinninvalvonnan käynnistäminen

Julkaistu 29.4.2024 Muokattu 29.4.2024

Kaupunginvaltuuston käsittelyssä on tänään pysäköinninvalvonta ja Raution kevyen liikenteen väylän suunnittelun toteuttaminen.

Kaupunginvaltuusto päättää tänään kokouksessaan kunnallisen pysäköinninvalvonnan käynnistämisestä Kalajoella, kertoo hallintojohtaja Anette Törmänen-Lindqvist.

– Pysäköinti ei ole muuttumassa Kalajoella maksulliseksi, vaan kyse on siitä, että kunnallisella pysäköinninvalvonnalla voidaan tehokkaasti puuttua muun muassa virhepysäköintiin. Kalajoen ydinkeskustassa, Merenojan koulun alueella sekä Hiekkasärkillä esiintyy virheellistä pysäköintiä, luvatonta leiriytymistä sekä luontoympäristön turmeltumista luvattomille paikoille johtuvasta pysäköinnistä.

Lisäksi käsittelyssä on valtuustoaloitteen pohjalta tehty esitys, joka koskee Raution kevyen liikenteen väylän suunnittelun toteuttamista.

 – Valtuustoaloitteessa toivotaan, että Kalajoen kaupunki käynnistää pikaisesti Sieviin ja Tyngälle päin suuntautuvien noin kolmen kilometrin mittaisten kevyen liikenteen väylien suunnittelun, jotta hankkeen rakentamiseen saataisiin haettua niin sanottua valtion joululahjarahaa.

Suunnitteluun käytettäisiin budjeteissa varattuja määrärahoja. Suunnittelun arvioitu kustannus on 150 000 euroa.

Voit tutustua kokouksen esityslistaan tarkemmin tästä linkistä. Kokousta voit puolestaan seurata live-lähetyksenä klo 17.00 alkaen tästä linkistä

Jaa sivu:
Kuuntele