Julkaisut

Rekryopo-hankkeella haetaan ratkaisuja yritysten rekrytointihaasteisiin

Julkaistu 12.12.2023 Muokattu 12.12.2023
Hankkeessa ohjataan yrityksiä käytännönläheisesti onnistuneeseen rekrytointiprosessiin ja samalla kartoitetaan työntekijätarpeita, piilotyöpaikkoja sekä kehitetään positiivista työnantajamielikuvaa. Toiminnan avulla vahvistetaan työpaikkojen näkyvyyttä, lisätään kohtaamisia ja kehitetään alueille sopivia toimintamalleja.
Ammattibarometrin (I/22) mukaan Ylivieskan seutukunnassa on pulaa hakijoista useimmilla toimialoilla.
 
Osassa yrityksissä työvoimapula voi olla toiminnan ja kasvun esteenä. Iso osa rekrytointitarpeessa olevista työpaikoista on piilotyöpaikkoja, joihin on tarve saada työntekijä, mutta jotka eivät tule julkiseen hakuun. Hankkeen kautta haetaan ratkaisua näihin haasteisiin.
 
-Konkreettisesti voimme olla yritysten apuna esimerkiksi työpaikkailmoitusten sanoittamisessa ja hakijaviestinnän kehittämisessä. Palvelu on yrityksille maksutonta, toteavat projektihenkilöt Sanna ja Josefiina.
 
Hankealueina ovat Kalajoki, Ylivieska, Alavieska ja Merijärvi. Painopiste on mikro- ja pienyrityksissä ja toteutusajankohta on 1.3.2023–30.6.2025. Hanketta hallinnoi Kalajoen ja Ylivieskan kaupungit. Rekryopo-hanke on Euroopan unionin osarahoittama (ESR+ hanke).
 
Yhteystiedot:
 
Josefiina Annanolli
projektipäällikkö
Kalajoen kaupungin yrityspalvelut
puh. 040 5149052
 
Sanna Nissilä
yritysasiantuntija
Ylivieskan kaupungin elinvoimapalvelut
puh. 044 4294219
 
 
 
 
 
Jaa sivu:
Kuuntele