Julkaisut

Kovat pakkaset viivästyttävät jäteastiatyhjennyksiä

Julkaistu 4.1.2024 Muokattu 4.1.2024

Kovat pakkaset haittaavat jäteastioiden tyhjennyksiä Vestian alueella. Viikon 1 tyhjennykset ovat viivästyneet ja tyhjennyksiä paikataan viikolla 2. Asukkaat voivat sujuvoittaa jäteastiatyhjennyksiä huolehtimalla oman pihan ja jäteastian talvikunnossapidosta

Vestia paremman ympäristön puolesta - logo valkoinen teksti vihreällä pohjalla
Pakkanen haittaa jäteautojen toimintaa ja jäädyttää jäteastioita

Yli kolmeenkymmeneen asteeseen kirinyt pakkanen on viivästyttänyt jäteastioiden tyhjennyksiä Vestian alueella vuoden ensimmäisellä viikolla. Pakkanen haittaa jäteautojen toimintaa ja saa jätteet jäätymään kiinni jäteastioihin. Jäteautoja joudutaan myös tyhjentämään useammin, sillä jäätyneet jätteet eivät pakkaannu yhtä tiiviisti jäteauton kyytiin.

Poltettavan jätteen tyhjennykset priorisoidaan

Uudenvuodenpäivän osuttua maanantaille jäteastioiden tyhjennyksiä siirrettiin osalla alueista päivällä eteenpäin. Nyt pakkasten aiheuttamien haasteiden vuoksi tyhjennykset viivästyvät entisestään. Poltettavan jätteen tyhjennykset priorisoidaan ensisijalle, jolloin hyötyjäteastioiden (biojäte, pakkausjätteet ja paperi) tyhjennykset viivästyvät eniten.

Viikolle yksi ajoitettuja jäteastiatyhjennyksiä jatketaan seuraavalla viikolla kelien lauhduttua. Jäteautonkuljettajat pyrkivät saamaan aikataulun kiinni mahdollisimman nopeasti. Vestia toivoo asiakkailtaan kärsivällisyyttä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Pihan ja jäteastioiden talvikunnossapito on asukkaan vastuulla

Asukkaat voivat sujuvoittaa jäteastiatyhjennyksiä huolehtimalla lumet pois kulkureiteiltä ja jäteastian ympäriltä sekä päältä. Liukkailla keleillä pihaa ja pihatietä on syytä hiekoittaa. Jäteastian jäätymistä tulee ehkäistä valuttamalla tai imeyttämällä jätteistä nesteet pois ennen jäteastiaan laittoa. Käytettyä käsipyyhepaperia voi myös käyttää kuivikkeena biojäteastiassa. Biojätteet pakataan huolellisesti sanomalehteen, paperipussiin tai muuhun maatuvaan materiaaliin. Biojätepussin voi jäädyttää ulkona esimerkiksi kannellisessa ämpärissä tai parvekkeella ennen jäteastiaan laittoa.

Lisätietoja:

asiakaspalvelu / asiakaspalvelu@vestia.fi / (08) 410 8700

Jaa sivu:
Kuuntele