Etusivu >> Palvelut >> Lukudiplomi

Lukudiplomi

Kirja kantaa -lukudiplomi on alueellinen lukudiplomivaihtoehto Alavieskan, Kalajoen, Merijärven, Nivalan, Oulaisten, Pyhäjoen, Sievin ja Ylivieskan peruskoulujen 1.-9. luokille.

Kirja kantaa -lukudiplomissa on vuosittain luokilla 1-9 mahdollisuus suorittaa kyseisen luokan lukudiplomi. Jokaisen luokan lukudiplomi on oma itsenäinen suorituksensa.

Vuosittain suoritettavan lukudiplomin lisäksi on mahdollisuus suorittaa laajempia kirjallisuusdiplomeita. Kun oppilas on suorittanut lukudiplomin kaikilla luokilla 1-6, oppilas on saavuttanut 1.-6. luokkien kirjallisuusdiplomin, ja vastaavasti suoritettuaan lukudiplomit kaikilla luokilla 7-9 oppilas on saavuttanut 7.-9. luokkien kirjallisuusdiplomin.

Diplomissa luettavat kirjat valitaan oheisten kirjalistojen perusteella. Tarkemmat ohjeet luettavien kirjojen lukumäärästä ja valinnasta löytyvät oheisista oppilaiden ohjeista.

On hyvä, jos koulut/luokat ilmoittavat lukudiplomin käyttöönotosta omaan kirjastoonsa. Tällöin kirjastot voivat paremmin varautua palvelujen kysyntään ja seurata kokoelmiensa diplomikirjojen saatavuutta ja riittävyyttä. Kirjastoissa voidaan myös varautua vinkkaamaan lukudiplomikirjoja. Ilmoituksen lukudiplomin käyttöönotosta voi tehdä esimerkiksi sähköpostitse kotikunnan kirjastoon.

Lukudiplomia pyritään kehittämään edelleen, ja palaute lukudiplomista on jatkuvasti tervetullutta.

Lukudiplomin tavoitteet
Suorittaminen ohjeet kouluille
Oppilaan ohjeet
Kirjalistat
Tehtäväehdotukset
Opettajille
Tausta
Tekijänoikeudet

Aiheeseen liittyvää: 
Palvelun tuottaa: